Meer ruimte voor water

Passewaaij en De Hennepe: aanleg natuurvriendelijke oevers van start

Meer ruimte voor water, verbeteren van de waterkwaliteit en aantrekkelijke oevers voor planten en dieren: dat zijn de doelen van het oeverplan van Waterschap Rivierenland en de gemeente Tiel. We zijn in de week van 9 november 2015 gestart met de werkzaamheden aan de oevers van watergangen in Tiel Passewaaij. De uitvoering van het werk is eind 2015 afgerond.

In de week van 16 november werd ook gestart met de uitvoering van het werk in de Hennepe, ook dit werd aan het einde van het jaar afgerond. Het werk in de Hennepe maakt deel uit van het programma Tiel-Oost, waarin de Gemeente Tiel en Waterschap Rivierenland gezamenlijk werken aan een aantrekkelijke en leefbare wijk, waarin ‘leven met water’ nu en in de toekomst geborgd wordt: Tiel-Oost droger en mooier.

Na uitvoering hebben de bestaande oevers ondiepe en flauw aflopende delen gekregen. Dit zorgt voor meer variatie en een meer gevarieerde leefomgeving van planten en dieren in en nabij het water. De oevers krijgen riet en kruiden als begroeiing.

Meer weten, of een prijs opvragen?

Wilt u meer weten, of vrijblijvend een prijs opvragen?
Vul dan onderstaand formulier in, of bel: 0344-613493

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.