Agrarisch loonwerk

Moderne landbouwmachines zorgen voor een vlotte en goede afwerking

Lees verder en kijk wat we voor u kunnen doen

Bemesting

De bemesting van uw gewassen vraagt om kennis van de bodem en het juiste product. Vaste mest, drijfmest, kunstmest, compost, of vloeibare kunstmest; voor ieder soort mest en iedere bodemsoort hebben we de juiste kennis en producten in huis. We werken in de meeste gevallen met machines voorzien van GPS systemen, zoals de Vervaet 5-wieler, waardoor we zeer nauwkeurig kunnen werken, overlap geminimaliseerd wordt en u dus kosten bespaart.

Wij gaan verder

 Ook voor het verwerken van uw mestoverschot en het transport van mest bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en zijn dus een betrouwbare partner op het gebied van mestverwerking en -distributie.

Grondbewerking

Een gezonde bodem is een voorwaarde voor een goede opbrengst. Door de grond optimaal te bewerken wordt de juiste mix van voedingsstoffen, water en lucht behouden. We hebben alle kennis, ervaring en machines in huis voor hoofdbewerkingen als bijvoorbeeld ploegen en spitten, maar ook voor bijvoorbeeld zaaibedbereiding. We leggen de bodem op een verantwoorde manier in perfecte conditie voor het zaaien, telen of poten van bijvoorbeeld gras, maïs, aardappelen, uien of suikerbieten. 

Het juiste materiaal

Met het oog op duurzaamheid werken we zo efficiënt mogelijk: zo weinig mogelijk overlap betekent minder ritten en dus minder bodemverdichting. Ook werken we met brede banden op de juiste spanning.

Zaaien

Waar voorheen veel akkerbouwers  en veehouders nog zelf hun gewassen zaaiden, daar kloppen zij tegenwoordig steeds vaker bij ons aan. Het zaaien van gewassen als gras, graan en bieten voeren we uit met grote precisie: we gebruiken zaaimachines die voorzien zijn van GPS waarmee we tot op de centimeter nauwkeurig kunnen werken, ook in het donker of op onregelmatige percelen. 

Wat we ook doen

U kunt de teet en verzorging van uw gewassen ook aan ons uitbesteden. Onze ervaren mensen nemen u graag de klus uit handen!

Gewasbescherming en -verzorging

Goede gewasbescherming en gewasverzorging zijn van belang om ziekten, plagen, schimmels en onkruid onder controle te houden. Om derving te voorkomen dienen gewassen op het juiste moment en met het juiste middel behandeld te worden. De regelgeving is streng, maar we hebben alle kennis en kunde in huis om op een veilige en verantwoorde manier uw gewassen te voorzien van optimale verzorging.

Goed om te weten

Onze (spuit)machines kunnen volledig naar wens ingesteld worden, en zijn voorzien van de laatste technieken. Dit scheelt u weer in de kosten!

Oogsten

Het maaien van gras, het dorsen van graan, het hakselen van maïs: ook oogsten is voor ons geen probleem. De nieuwste landbouwtechnologieën die zijn ingebouwd in onze machines maken het mogelijk constant op de hoogte te zijn van de voortgang van het oogstproces. De grote capaciteit vermindert het aantal ritten wat de insporing en bodembelasting tot een minimum beperkt.

Handig om te weten

Het rapen van gras en het persen en wikkelen van gras, hooi of stro behoort ook tot de mogelijkheden.

Een vrijblijvende afspraak?

Neem direct contact met ons op!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.